vrijdag 18 december 2020

Koffie helpt afvallen

 Alweer nieuws over koffie.

Eerder schreef ik al dat koffie kan helpen om gewicht te verliezen, omdat je beter gaat presteren tijdens het sporten.

Een grote hoeveelheid studies naar koffie suggereert dat het vele gezondheidsvoordelen heeft, bovendien kan het je helpen wakker en actief te blijven. Het zit dan ook vol met voedingsstoffen en antioxidanten.

Dagelijks koffie drinken kan het risico op kanker, hart- en vaatziekten, diabetes en andere ziekten verminderen. Direct en indirect, namelijk ook doordat het je kan helpen afvallen.

Hoe kan koffie je helpen met afvallen?

Op de volgende manieren:

  • Via cafeïne, dit helpt bij het afzwakken van ons hongergevoel via onderdrukking van het hongerhormoon peptide yy. Bovendien houdt cafeïne ons de hele dag energiek. Cafeïne uit chocolade helpt niet zo goed het hongergevoel te remmen vanwege de aanwezige suikers en vetten.
  • Tevens verhoogt cafeïne de metabolische activiteit, het verhoogt het energieniveau dat helpt bij het verbranden van meer calorieën.
  • Chlorogeenzuur uit koffie vertraagt de glucoseproductie in het lichaam en zit vol met antioxidanten. Het helpt gewichtsverlies te versnellen.
  • Bovendien werkt koffie vochtregulerend. Als je vocht vasthoudt betekent dit dat koffie helpt dit af te voeren, waardoor je dus kilo’s vocht kan uitplassen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

  Knort je maag? Alle mondiale gerechten die uit een pakje komen, kun je ook zelf maken. Zo voorkom je toevoegingen als: suiker, maltodext...