vrijdag 6 november 2020

Desinfectie desillusie

Tijdens de eerste coronagolf raakte de desinfecterende handgel acuut uitverkocht, evenals het wc-papier. In de tweede golf blijkt vooral vitamine D de dupe… en wc-papier. Kennelijk is het heel erg om je bips niet te kunnen vegen. Tochtjes naar de supermarkt eindigen dankzij die golven steeds vaker in een desillusie.
Wat betreft het wc-papier: juist omdat mensen de spulletjes thuis opstapelen voor barre tijden, blijft er voor andere mensen niets over.
Wat betreft handdesinfectie en de vitamine D: deze werden voor het Corona-tijdperk gewoon niet zo extreem veel gebruikt. Nu dit wel gebeurt, moet de productie omhoog.

Het nut van handen desinfecteren met een gel mag duidelijk zijn: normaal was je gewoon je handen en dan is het goed. Nu moet je ook bij de supermarkt je handen reinigen. Vooral voor de oog-wrijvers onder ons is dat belangrijk. Echter, deze krijgen dan weer prikkende ogen als ze vlak na het desinfecteren aan hun ogen zitten. Dan gaan ze huilen, nog meer wrijven en vegen de desinfectie eraf. Vervolgens zitten ze met hun handen aan allerhande niet-gedesinfecteerde spulletjes die misschien net zijn aangeraakt door een besmet persoon. Dus.

Desinfecterende handgel is prima voor bepaalde gelegenheden. Maar alcohol, het desinfectiemiddel in deze handgel, staat wel op de SWZ-lijst van kankerverwekkende stoffen. Met mate dus.
Je handen ‘stukwassen’ is ook zeker geen goed idee: virussen, dus vast ook Corona, ‘smullen’ van kapotte handen.

Was je handen altijd met water en zeep als je thuiskomt, lees hier meer over hoe zeep Corona aanpakt. Gebruik onderweg desinfectie handgel of -spray als je dringend wilt eten, je make-up wilt bijwerken of om een andere reden dringend aan je gezicht wilt zitten. Vandaag de dag wordt het zowaar bijna leuk om een  mooie of lekker geurende variant kado te doen aan een vriend.
Daarnaast is het belangrijk je handen lekker vet te houden met een handcreme, om uitdroging en wondjes te voorkomen.

Kortom, niet aan jezelf of een ander zitten voor je je handen hebt gereinigd, tenzij je die ander toch al stom vond. (Niet serieus natuurlijk)

Beau van Erven Dorens deed slim met desinfectie. Hij gaf Heleen van Royen per abuis een hand. Iedereen zou daarover gevallen zijn, was het niet dat hij daarna zijn handen en hoofd desinfecteerde waarna hij zelfs een paar slokken van de desinfectiegel nam. Nu praat men daar over en wordt de hand naar de achtergrond verdreven. Niet aan te raden, zo'n slok, maar dat vind ik een ijsbad persoonlijk ook niet.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

  Knort je maag? Alle mondiale gerechten die uit een pakje komen, kun je ook zelf maken. Zo voorkom je toevoegingen als: suiker, maltodext...