zondag 29 november 2020

Raak heeft het mis!

 Raak Puur is niet puur. Er zit gewoon suiker in en suiker is geraffineerd, dus niet puur.
Technisch, als je het woord bekijkt, zou je het wel puur kunnen noemen. Geraffineerd is een woord met vele betekenissen. Achterbaks is er één van, gezuiverd ook. Gezuiverd kan puur zijn, toch is de woordkeuze een beetje achterbaks van Raak. 

Als suiker namelijk geraffineerd wordt, wordt het wel gezuiverd, maar niet van afvalstoffen. Het wordt ontdaan van nuttige stoffen. Namelijk, van vezels en mineralen.
Die mineralen heeft je lichaam nodig om de suiker te verwerken tot energie.
Die vezels zijn juist nodig om de suikers geleidelijk in je bloed op te laten nemen. Zo voorkom je dus een te snelle bloedsuikerstijging, een hyperglycemie.

Suiker is minder puur dan een suikerbiet, niet zo geraffineerd dus van Raak, om hun product zo te noemen.

Hyperglycemie kun je herkennen aan:


  • droge mond
  • dorst
  • vaak moeten plassen
  • jeuk
  • vermoeidheid

Negeer je deze symptomen, dan kan het erger worden. 

  • uitdroging
  • sufheid
  • zwakte 
  • zwaar ademen
  • aceton-geur uit de mond

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

  Knort je maag? Alle mondiale gerechten die uit een pakje komen, kun je ook zelf maken. Zo voorkom je toevoegingen als: suiker, maltodext...