maandag 16 november 2020

Vredesmissie van de zwarte soldaatvlieg

De meeste Nederlanders willen niet doorbijten, maar wanneer ga jij eraan geloven? Insectenconsumptie. Er is weer nieuw onderzoek gedaan naar de mogelijkheden en voedzaamheid.

De larven van deze afvaletende zwarte soldaatvlieg kunnen volgens een wetenschapper van de University of Queensland dienen als het nieuwe 'vlees'. Ga nou niet meteen met je mond open op de motor zitten, je kunt beter gekweekte varianten eten. Deze vlieg is namelijk niet vies van het verwerken van giftig afval, waaronder zware metalen. Deze wil jij natuurlijk niet op je bord krijgen. De mama's van de larven moeten dus wel een gezonde maaltijd zonder gif gegeten hebben.
En dan is de voedingswaarde niet mis: rijker aan zink en ijzer dan mager vlees en een calciumgehalte gelijk aan dat van melk.
Qua samenstelling kan de vlieglarve vlees vervangen, qua uiterlijk alleen nog niet. Wij Westerlingen zijn echt vies van die kleine krioelende beestjes.

Twee miljard mensen over de hele wereld eten regelmatig insecten, maar wij denken geen kuddedieren te zijn en weigeren daarom massaal om dit in de mond te nemen.

Waar je 1200 hectare nodig hebt voor vee en 52, heb je om hetzelfde aantal eiwitten te oogsten nog geen halve hectare nodig voor deze vlieglarven.

Kunnen we de overgebleven ruimte lekker laten dichtgroeien. We kunnen vrede sluiten met de koeien en lekker koeknuffelen, ook heel goed voor je gezondheid.

Krekels schijnen trouwens ook heerlijk te zijn: https://krekerij.nl/
Ze worden ook thuis bezorgd, hoef je tenminste niet de duinen en bossen in om ze vervolgens te proberen te barbequen. 

University of Queensland. "Black soldier fly larvae as protein alternative for hungry humans." ScienceDaily. ScienceDaily, 29 October 2020.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

  Knort je maag? Alle mondiale gerechten die uit een pakje komen, kun je ook zelf maken. Zo voorkom je toevoegingen als: suiker, maltodext...