maandag 7 december 2020

Koop koper tegen Corona

 Of kan je een stuiver in een verstuiver doen?

Virussen, zoals corona, MERS en varkensgriep sterven sneller op koper dan op andere oppervlakten, veel sneller. Die laatste blijven maar minutenlang leven in plaats van uren. Corona leeft nog wel een paar uur op koper, maar dat is aal stukken beter dan op. Ook bacteriën, waaronder de ziekenhuisbacterie MRSA kan geen omgeving van koper verdragen.

nu kun je in plaats vaan een jas uit te doen na een corona-infectie, een jas aandoen tegen een corona-infectie. Dat ziet er niet uit als een maliënkolder, gewoon, een jas van koperdraad. Hoewel, de jas van Vollebak is niet heel gewoon, hij kost bijna 1000 euro. Je gezondheid is wel wat waard, toch?

Zijn er geen goedkopere manieren om koper in te zetten tegen infecties?

De ontwikkeling van koperen mondkapjes is in volle gang, maar ze zijn nog niet helemaal geperfectioneerd. Bovendien, velen willen geen kapje dragen.

In de tijd dat infecties nog floreerden in Nederland, kwamen moeders erachter dat hun kinderen minder diarree hadden als ze uit koperen bekers dronken. Dus ik dacht meteen aan stuiver in de vaatwasser en dan in een glas water voor een nacht om het vervolgens op te drinken. Of je kan iets anders van koper kopen, in de bouwmarkt bijvoorbeeld. Kan je het eerst proberen voor je hier zo'n beker koopt. Echter, dit schijnt weer te kunnen leiden tot kopervergiftiging. Ik vraag mij daarbij af, als het zo effectief bacteriën doodt, of het niet ook de goede, noodzakelijke bacteriën stukmaakt.

Kopervergiftiging is te herkennen aan duizeligheid, hoofdpijn, misselijkheid en irritaties aan de
slijmvliezen.

Misschien toch maar gewoon iets van koper nemen en in een sprayer doen met water en op de handen spuiten ter desinfectie? Voor zover ik weet is er niet onderzocht of dit ook resultaat heeft. Lees hier meer over desinfectie. Of koop je toch zo'n jas?

Waarom werkt koper desinfecterend?

Keevil, professor omgevingsgezondheidszorg, zegt hierover het volgende: koper heeft, in tegenstelling tot goud en zilver, een vrije elektron in de buitenste schil. Hierdoor gaat het gemakkelijk reacties aan met virussen en bacteriën. Ionen uit koper kunnen de ziekteverwekker opblazen en vrije radicalen ontstaan die de ziektverwekkers opruimen. Koperionen dunnen effectief DNA en RNA van ziekteverwekkers opsporen en vernietigen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

  Knort je maag? Alle mondiale gerechten die uit een pakje komen, kun je ook zelf maken. Zo voorkom je toevoegingen als: suiker, maltodext...